zondag 18 augustus 2013

MAA 5 AUG – DIN 6 AUG (dag 11-12)

De slaaptrein was een belevenis. Normaal gezien lagen we verspreid maar we wisselden plaatsen met andere reizigers zodat we toch hetzelfde compartiment konden delen, samen met 2 Chinezen. Lezen, muziek beluisteren, eten, uitrusten, genieten van het voorbijtrekkende landschap en de hectische sfeer in de trein... heel ontspannend allemaal!


Even na 5u00 floept het licht aan en een half uurtje later staan we wat verdwaasd op het perron van het station van Kunming. We volgen de massa en worden aangesproken door een koppel dat ons naar de bus van Dali wil leiden. Men vraagt 600 yuan (€70,00) wat waarschijnlijk teveel is maar we hebben geen zin om een goedkoper alternatief te zoeken en afbieden lukt niet. Na een kort oponthoud arriveren we 5 uur later in Dali.


Zoals bij de meeste pittoreske stadjes werd er naast Dali een compleet nieuwe stad opgetrokken. Het oude, originele stadje is omgetoverd tot een toeristisch mekka waarbij de oude idyllische huisjes nu dienst doen als souvenirswinkeltjes en eetkraampjes.


Gelukkig ligt het drukbezochte Dali mooi ingeklemd tussen Er Hai (het Oormeer) en het Cang Shanggebergte en kan men de tijd van weleer vlot voor de geest halen. We huren fietsen en verkennen de omgeving.


Ook de plaatstelijke markt is een spektakel, zij het niet voor gevoelige zielen...




Geen opmerkingen:

Een reactie posten