donderdag 18 augustus 2011

TIKAL (Guatemala)


We hielden LIVINGSTON voor bekeken en maakten opnieuw de heerlijke boottocht langs de RIO DULCE (zowel de rivier als het stadje heten zo). Eenmaal aangekomen in RIO DULCE namen we een krakkemikkige bus naar FLORES, een pittoresk stadje, gevestigd op een eiland in het meer van Petén Itza, in het hart van de Mayawereld. We wilden namelijk TIKAL bezoeken, de grootste en indrukwekkendste Maya-vindplaats van Centraal-Amerika.

Ondanks het feit dat Buitenlandse Zaken reizen naar Flores en het archeologisch park van Tikal afraden (na de gruwelijke moord op 27 boeren in mei jl. - vermoedelijk door drugkartels - heeft Guatemala de Staat van Beleg in het departement van Petén afgekondigd), namen we toch het risico. Guatemala bezoeken zonder Tikal te zien is immers als Peru bezoeken zonder de Machu Picchu te zien.

Onze sympathieke (ex-)landgenoot Patrick van Adrenalina Tours in Quetzaltenango vertelde ons bovendien dat er geen gevaar voor toeristen was. In Antigua kwamen we echter een groep van JOKER REIZEN tegen die TIKAL 3 dagen voor vertrek hadden geschrapt van hun reistraject omdat reisverzekeringen niet gelden in risicogebieden.

Soit, we zitten ondertussen terug "veilig" in Mexico waar morgen de ruïnes van PALENQUE op ons programma staan. Daarover later meer. Hieronder alvast enkele foto´s van TIKAL. De jungle en de ruïnes waren onvergetelijk!








Geen opmerkingen:

Een reactie posten