zaterdag 27 augustus 2011

MEXICO CITY


Ondertussen zitten we opnieuw in MEXICO CITY. De afgelopen 2 dagen bezochten we hier oa de schitterende muurschilderingen van Diego Rivera in het Ministerie Van Onderwijs, de overdekte markt La Merced, het Palacio de Bellas Artes, het Museo de Caracol (gewijd aan de vrijheidsstrijd van het Mexicaanse volk), de immense Kathedraal op het centrale plein Zócalo en gisterenavond nog Plaza Garibaldi met zijn vele Mariachi-bandjes.



Verder waren we ook onder de indruk van het huis waar FRIDA KAHLO het grootste deel van haar leven doorbracht. De schilderes en vrouw van Diego Rivera wordt hier in haar geboorteland als een halve heilige beschouwd!


Even verderop bezochten we het huis waar LEON TROTSKI in ballingschap leefde en uiteindelijk door handlangers van Stalin het hoofd werd ingeslagen met een bijl. Letterlijk en figuurlijk een geweld(ad)ige woning!

Vandaag bezochten we XOCHIMILCO met zijn vele kanalen waarin zich nog chinampas of drijvende tuinen bevinden. Weliswaar een toeristenattractie maar tevens ideaal vertier om ons mooi avontuur in Midden-Amerika af te sluiten. Binnen een tweetal uur nemen we een taxi naar de luchthaven.

Bedankt voor het lezen en allicht tot binnenkort!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten